Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blivande operastjärnor

Annons

Det var en fin sångmusikalisk upplevelse som bjöds när årets så kallade mästarkurs i Cassels donation, Grängesberg, avslutades med en galakonsert på lördagskvällen.

Fyra sångstuderande flickor svarade för ett varierat program med verk av en rad kända klassiska kompositörer. Ett 60-tal personer varav många anhöriga och vänner till de unga förmågorna var bänkade när galaföreställningen inleddes.

Vid flygeln tjänstgjorde ackompanjatören Nils Lundström och ledare var sånglärarinnan Susanna Rigacci. För arrangemanget svarade som vanligt Cassels konsertförening.

Kvällens fyra operastjärnor var Maria Bergman och Anna Maria Johansson, båda bördiga från Smedjebacken, Therese Leopoldsson, bördig från Hagen och Emilia Linderholm från Vaxholm.

Samtliga är sångstuderande på annan ort och gav under kvällen ett mycket professionellt intryck när de gjorde sina nummer från estraden.

- Ja, de har hunnit en bra bit på väg, berömmer Lars Persson i konsertföreningens styrelse.

Han påminner samtidigt om att årets mästarkurs med tillhörande galakonsert kom att bli den tredje i ordningen och fler lär det bli.

- Det här är på god väg att bli en tradition som vi hoppas kunna driva vidare.

- Kursen innebär ett värdefullt tillskott till bygdens kulturliv. Cassels med närheten till den underbara miljön i Disponentparken är ett perfekt ställe för den här verksamheten, fortsätter Persson med entusiasm.

Om årets kurs kan vidare nämnas att sex av tio anmälda anlände till Grängesberg. Under veckan tvingades emellertid två att avbryta av personliga skäl.

- De fyra som blev kvar fick därmed väldigt mycket lektionstid så de var inte ledsna för det, slutar Persson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons