Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt IBF Falun besegrade seriejumbon efter förlängning

Förlust senast för IBF Falun mot Sirius. När laget skulle studsa tillbaka mot seriejumbon Team Thorengruppen under onsdagen sattes man på ett rejält prov. Det dröjde ända till förlängningen innan Omar Aldeeb kunde avgöra för hemmalaget.

Annons
IBF Falun firar sitt ledningsmål till 2–1.

Efter förlusten senast borta mot Sirius var det ett IBF Falun som kom revanschsugna till onsdagens möte med Team Thorengruppen.

Men matchinledningen var i sedvanlig Falun-stil något trevande. Det gjorde att bortalaget kunde skapa en chans efter knappa fem minuter. Efter en frislagsvariant snuddade Peter Reinholdts skott stolpen hos Emil Lilja, som vaktade IBF-målet för dagen.

I lika sedvanlig stil tog hemmalaget sedan över spelet mer och mer. Det mynnade ut i fler målchanser och Emil Johansson var en av de som fick ett läge. Han fick inleda matchen som forward i förstafemman eftersom Alexander Galante Carlström fortfarande är skadad. Precis som Galante Carlström brukar göra så nätade Johansson efter en fin framspelning från Rasmus Enström.

Men repliken kom omgående från gästande seriejumbon Team TG. Ett läckert skott i bortre från Tobias Bergfors smet förbi Lilja.

Perioden tickade sedan på snabbt med få spelavbrott. Det såg ut att komma ett avbrott för en bortautvisning i periodens slutskede, men istället blev den kommande avblåsningen en målsignal för IBF Falun utnyttjade spel sex mot fem.

Den andra perioden blev inte mycket roligare för hemmapubliken, som inte alls var lika stor som i de senaste matcherna i Jalas arena när AIK och Storvreta varit på besök.

Trots ett stort bollinnehav för Falun lyckades man inte överlista Erik Ställ i TG-målet. Både Johan Fahlström och Emil Johansson hade stolpskott. Även Alexander Hallén hade ett gyllene läge, men fick inte till volleyavslutet från nära håll.

Bakåt fungerade det inte heller fläckfritt för hemmalaget och det utnyttjade Team Thorengruppen. Bortalaget spelade tajt och slet hårt. När väl möjligheterna dök upp framåt gjorde de så gott de kunde för att ta tillvara på dem också.

Det lyckades man med två gånger under den andra perioden. Två kontringsmål från först Simon Sundström och sedan Peter Reinholdt gav gästerna en 3–2-ledning inför den avslutande perioden.

Till den tredje perioden kastade tränare Thomas Brottman om rejält i hemmalagets formationer. Bland annat kom Malte Lundmark in som hade suttit med som reserv fram till dess.

Falun hade bollen mer eller mindre konstant och trots att Johannes Larsson, Thomas Holmgren och Ciya Hajo hade tre superlägen, fick man inte in bollen.

Till sist lyckades dock Alexander Hallén överlista Ställ med en backhandknack och matchen var utjämnad. Hallén var den spelaren i Falun som såg piggast ut och som skapade flest målchanser.

Med bara några minuter kvar bröt sig Rasmus Enström loss på vänsterkanten. Men han hölls fast och domarna gav honom en straff. Ett beslut som kändes väldigt tveksamt då Enström inte var helt loss eller ensam målvakten.

Hur som helst fortsatte turen för Falun när Thomas Holmgren la straffen. På något sätt lyckades han få bollen rullandes sakta mellan benen in på målvakten.

Med bara minuter kvar trodde nog de flesta att Falun skulle reda ut det hela och ta tre poäng.

Men de trodde fel.

Team Thorengruppen plockade målvakten och lyckades få till en kvittering med mindre än en minut kvar att spela och därmed gick matchen till förlängning.

I förlängningen dröjde det sedan inte länge innan Omar Aldeeb kunde frälsa hemmalaget och ordna två poäng.

Härnäst väntar Dalen under lördagen för IBF Faluns del.

Matchfakta

IBF Falun–Team Thorengruppen SK 5–4 e för (2–1, 0–2, 2–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (8.07) Emil Johansson (Rasmus Enström) 1–1 (9.00) Tobias Bergfors (Filip Öster) 2–1 (19.17) Rasmus Enström (Omar Aldeeb)

Andra perioden: 2–2 (2.13) Simon Sundström (Daniel Hernandez) 2–3 (18.02) Peter Reinholdt (Mattias Hedlund)

Tredje perioden: 3–3 (11.27) Alexander Hallén (Casper Backby) 4–3 (16.17) Thomas Holmgren (straffslag) 4–4 (19.12) Emil Johansson (Daniel Hernandez)

Förlängning: 5–4 (0.34) Omar Aldeeb (Rasmus Enström)

Skott: 28–18 (11–4, 7–8, 9–6, 1–0)

Utvisningar, IBF: 2x2 TTG: 1x2

Domare: Daniel Böcker och Andreas Lybacken.

Publik: Redovisades ej

Mer läsning

Annons