Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkås förskola inget föreningshus

Annons

Men responsen har varit sval, uppger Tommy Mohlin, fritidskonsulent vid kommunen.

-Frågan var om föreningarna var intresserade att vi ordnade med visning av lokalerna en kväll samt hade en diskussion om lokalerna kan bli ett föreningarnas hus. Men det är bara ett par föreningar som visat intresse. Dels de som driver miniracingen som redan finns i huset, dels IFK Grängesberg.

Förfrågan skickades ut till alla typer av föreningar, även de som inte har idrottsverksamhet på programmet. Mohlin bedömer nu att idén om att skapa ett föreningarnas hus av den gamla förskolan får läggas till handlingarna.

-De gamla förskolan består ju av flera byggnader och för att få ekonomi i det här hade det krävts att åtminstone sex -sju föreningar velat flytta dit.

Han förmodar att det svala intresset till en del kan förklaras med att flera föreningar redan sitter i lokaler som man är nöjda med.

Vad som nu kommer att hända är oklart. Kommunen har en längre tid haft den gamla förskolan uppsatt på listan över fastigheter som man vill sälja. Ska man nu åter göra ett försök med att sälja eller är rivning det enda alternativ som återstår?

-Nej, jag tror inte att det är dags för rivning, säger kommunens fastighetschef Stefan Andersson. Han förutsätter att den gamla förskolans framtid åter blir en punkt på dagordningen när tjänstemän och politiker träffas i lokalplanegruppen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons