Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bittra anklagelser i mördarens brev

Annons

Mellan dubbelmordet på studenthemmet och massakern i skolsalarna på Virginia Tech i Blacksburg, där 30 människor dog, postade mördaren foton och en video till medieföretaget NBC:s huvudkontor i New York.

"Ni hade hundra miljarder chanser och sätt att förhindra den här dagen", säger Cho Seung-Hui med hård och bestämd röst i ett videoklipp som visades av NBC sent på onsdagskvällen.

"Men ni bestämde er för att låta mitt blod flyta. Ni tvingade in mig i ett hörn och gav mig bara ett val. Beslutet var ert. Nu har ni blod på era händer som aldrig går att tvätta bort."

NBC sade att paketet som kom med posten på onsdagsmorgonen innehöll en 1|800 ord lång rasande och bitter skrift och 29 foton. Elva av dem visar honom siktande med två pistoler mot kameran. Mycket av det han säger är osammanhängande och späckat med svordomar och han fördömer hedonism och kristendom, sade NBC.

På några av bilderna ler han. På andra svingar han en hammare.

Paketet hade skickats med expresspost men blivit försenat eftersom det hade fel postnummer.

En uppmärksam postanställd larmade NBC när han upptäckte att det stod Blacksburg på avsändaren och ett namn som liknade orden Ismail Ax som stod skrivet på Chos arm när han hittades efter massakern.

TT

Mer läsning

Annons