Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgits rekordpublik

Annons

- Nu tror jag att vi börjar komma till hanterbara nivåer när det gäller kostnaden för Skinnarspelet och det känns mycket roligt. Förutsättningarna är goda för att vi får uppleva ett 40-årsjubileum nästa år, säger kommunalrådet och tillika teaterdirektören Kurt Podgorski.

Birgit Carlstén, som kommit som ny regissör i år, har gjort en hel del korrigeringar i Skinnarspelet och detaljstyrt nästan varenda medverkande. Detta har gjort gott för Skinnarspelet och många, rentav de allra flesta på publikplats, tycker att årets Skinnarspel har varit det bästa någonsin.

Birgit Carlstén ser fram emot att få komma tillbaka nästa sommar och jobba vidare med att utveckla och förfina Skinnarspelet.

- Det här har varit ett av mitt livs äventyr och det har varit mycket roligt här i Malung. Om Gud vill och politikerna öppnar börsen så kommer jag gärna tillbaka nästa sommar. Och jag kan lova att jag har en påse med många goda praliner kvar för att vrida om spelet. I år har vi haft begränsat med tid och möjligheter till förändringar, både jag och några rollinnehavare är ju nya och repetitionstiden var kort. Men jag tycker ändå att vi lyckades bra och jag har fått mängder med positiva reaktioner från publik som kommit fram och tackat för bra föreställningar. Jag har känt mig riktigt upplyft av bifallet, säger Birgit Carlstén.

Kurt Podgorski noterar med tacksamhet att vädret i år också hjälpt Skinnarspelet. Midsommarveckans väder har varit bättre än på många år.

Men nu funderar Podgorski ändå på att lämna uppgiften som teaterdirektör.

- Egentligen är det en av mina roligaste uppgifter. Men det uppstår ofta jävssituationer i kommunens hantering av ekonomin och stödet för Skinnarspelet. Så jag söker efter någon efterträdare, säger Podgorski.

Men att det blir Skinnarspelsjubileum nästa sommar är han tämligen övertygad om och mycket tyder på att det blir med samma uppsättning aktörer som i år.

Meta Roos som nya Brus-Britta har varit en fullträff och Janne Åström hittar alltmer nyanserna i sina roller som Lustigs Per/Ko-Pelle. För att inte tala om lilla Lisbet, Emelie Stenius, som redan är som rena proffset.

Men hela ensemblen ska ha en eloge för ett piggare och alertare Skinnarspel än någonsin.

- Vi har hittat ett vinnande lag, säger Podgorski.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons