Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birger i medeltiden

Annons

Svar till Birger Hansson,

den 1 februari:

När jag läste din insändare blev jag chockad över hur du kan motsäga dig själv genom hela din insändare och ändå anse den vara korrekt.

Den enda punkt jag kan hålla med dig om är att fundamentalister är av samma skrot och korn, men när jag sedan läser vidare blir jag bara arg.

De största myterna runt islam är att kvinnor ska bära slöja och, vilket du verkar ha missat, enbart behaga sin man. Slöjan har inget med islam att göra, utan kultur. Det tycker jag din frisörska kunde ha upplyst dig om, då alla muslimer jag pratat med säger samma sak, att slöja är en kulturell huvudbonad, inte religiös.

När jag sedan läser att "alla kvinnor vill behaga män" gör du mig än mer upprörd. Vem är det egentligen som lever på medeltiden om inte du? Jag lever för att behaga mig själv, inte för att utplåna min personlighet för att behaga en man. Att "bejaka det mänskliga" är väl ändå att göra det man själv vill, inte vad någon annan vill?

Nog för att religion kan ses som opium för folket, men jag tycker synd om den som inte har något att tro på, oavsett om man tror på en gud, en större kraft eller utomjordingar behöver människan något att luta sig mot i svåra tider och ha som krycka. Du själv verkar tro att kvinnan är mannens redskap att styra som man vill efter vad det verkar...

KAROLINA

Mer läsning

Annons