Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biobiljettsystem nere i hela Sverige - även Falan drabbad "Tydligen en jättekrasch"

Sedan ett par timmar har biografbolaget Svensk Filmindustri, mer känt som SF, stora svårigheter med att sälja biljetter. På biografen i Falun säljer man i dagsläget manuella rivbiljetter – endast kontant.

Annons

På grund av haveriet säljer Biagrafen Falan endast biljetter kontant.

Det ska enligt uppgift varken gå att köpa biljetter online eller i biograferna. På sin hemsidan skriver SF följande.

"Just nu har vi stora driftstörningar och det går därför inte att köpa biljetter online eller på plats i biografen. Sålda biljetter gäller och föreställningarna visas enligt program".

Även Falun Biografen i Falun är drabbad. Problemet uppdagades då systemen plötsligt blev väldigt långsamma. Tillslut delgavs man av ett internt meddelande där SF berättade att man för närvarande hade stora problem med systemen.

– Så som jag fattar det så gäller det hela Sverige och även Norge. Det är tydligen en jättekrasch, säger platschefen Jan Hällberg.

Läs även: Mötley Crües sista konsert visas på bio i Säters Folkets hus

I dagsläget löser man situationen i Falun genom att sälja manuella biljetter som man river för hand och besökarna betalar kontant. Platschefen på Falan biografen har varit i kontakt med biografen i Borlänge som även den drabbas av det utslagna biljettsystemet.

– Det är ingen film som säljer ut så det spelar inte så stor roll för oss. De flesta har förståelse och har inget emot att gå och ta ut kontanter.

– Vad jag har förstått så släpper SF mer eller mindre bara in folk så ekonomiskt så drabbar det nog dem värre, berättar Hällberg vidare.

Läs även: Här kan Google bygga gigantisk serverhall i Horndal

Det har spekulerats om kraschen har att göra med den stora cyberattacken som under eftermiddagen riktades mot ett stort antal webbplatser och tjänster i USA. En så kallad DDoS-attack, som går ut på att överbelasta system. Jan hällberg tror personligen att det snarare har att göra med en systemuppdatering i ett gammalt system.

– SF ska ha gjort en uppdatering i veckan som förmodligen inte harmoniserar med det befinliga systemet från 1999, avslutar han.

Mer läsning

Annons