Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilveckan rullar i gång

Annons

- Förbokningarna ligger cirka 50 procent högre än tidigare när det gäller vip-korten. Vi sålde 1 000 vip-kort förra året, då var det 350-400 kort förbokade och nu är det redan 600-700 personer som betalt i förväg. Det blir kanske 1 500 vip-kort totalt i år om tendensen är lika som förr, säger mr Classic car week Roland Pettersson.

Det är 75 deltagare som beräknas starta under Classic lady i morgon och troligen uppemot 90 deltagare i söndagens Commerical run.

I stort kommer bilveckan att köras enligt tidigare vinnande koncept:

- Traktorpullingen kommer att bli större i år och det blir en flyguppvisning med Gabor Vargas flygshow som startar klockan nio på förmiddagen, själva traktorpullingen startar sedan klockan elva. I år har vi 18 bussar insatta för att köra folk till kalkbrottet mot sju förra året. Det ska fungera mycket bättre i år, säger Roland Pettersson.

Programmet fortsätter på måndag med en utflykt Orsasjön runt och på kvällen anordnas välkomstkväll på Rättviksparken. Parkens scen äntras av bland annat Svenne Rubins.

På tisdag är det dags för cruisingkvällen med tusentals bilar som deltar.

- Det kommer att gå ett veterantåg eller dieseltåg från Falun och ända till Rättvik, det är framme klockan 17.00 på tisdagen, säger han.

Onsdag erbjuder traktorpulling i Jutjärns kalkbrott, förra året drog traktorpullingen stor publik och det är upplagt för nya besöksrekord. Kvällens drive-in bio visar filmen Läderlappen.

Torsdagen erbjuder Great lake day vid småbåtshamnen i Rättvik.

- Under vattendagen kommer representanter från Statens sjöhistoriska museum hit och kulturmärker de tre ångbåtarna Flottisten, Engelbrekt och m/s Gustaf Wasa.

På kvällen visas musikalen Grease i Rättviksparken.

På fredag blir det Rättvik hill climb vid Rättviks slalombacke och lördagens final sker på travbanan.

Detta och mycket mer erbjuds under årets upplaga av klassikern Classic car week.

Fotnot: Läs mer på www.classiccarweek.com

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons