Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförare åtalas för bensinstöld – ska även ha saknat giltigt körkort

En man från Borlänge har åtalats misstänkt för att ha tankat sin bil i Djurås och sedan inte betalat för sig. Han ska dessutom ha saknat körkort.
Mannen förnekar brott.

Annons

En man från Borlänge har åtalats misstänkt för att ha tankat sin bil i Djurås och sedan inte betalat för sig. Han ska dessutom ha saknat körkort.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Flottbron åter flott: Nu nyöppnas Österforsbron för trafik

Barndomsvännerna som skriver historia – så blev Malung OS-byn: "Känner tacksamhet"

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 40-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för olovlig körning och ringa stöld.

Enligt åtalet ska mannen, den 2 november i fjol, ha tankat 21 liter bensin vid OKQ8 i Djurås, Gagnefs kommun, och sedan lämnat platsen utan att betala för sig. Bensinen kostade 300 kronor. Händelsen ska ha bevittnats av ett vittne vars vittnesmål läggs fram som bevisning av åklagaren.

På väg mot Borlänge ska mannen ha stoppats av polisen på E16 i närheten av Mellstarondellen och då ska det ha framkommit att mannen saknade giltigt körkort.

Det åtalade mannen förnekar brott när det gäller ringa stöld, men när det gäller den olovliga körningen så framgår det inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons