Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bild som inte stämmer

Annons

Svar till "Boende i området",

den 3 juni.

Tydligen har inte bitterheten avtagit hos dem som var mot att bussarna skulle gå på Tranbärsvägen. Signaturen ger sken av att företräda oss boende, men jag tror han är en högljudd minoritet. Den bild han ger stämmer i alla fall icke med den jag och mina vänner har.

Att trafiken skulle ha ökat eller att man kör snabbare är rent nonsens. Gatan är ombyggd så man måste köra saktare och ingen ny trafik är påsläppt. Tidigare fanns ett räcke vid korsningen med Ekvägen som hindrade all trafik. I dag finns där en bom som bara släpper igenom buss 701. Bussarna kör med mycket få undantag, sakta och försiktigt och eftersom gatan nu är byggd så att man inte ens kan mötas på några ställen tycker jag att även bilarna gör det numera.

Det enda jag sett i incidentväg var en bilist som inte uppfattade väljningsplikten som införts mot tvärgatorna där tidigare högerregeln gällt, men detta har folk lärt sig nu.

Sen undrar jag vad signaturen egentligen väntar sig? Är vi mycket känsligare just här vid denna del av Tranbärsvägen än i resten av kommunen?

Titta efter den del av Tranbärsvägen öster om bommen där bussarna gått i alla tider och dessutom både lastbilstrafik och genomfartstrafik med bilar. Här finns likadan villabebyggelse efter gatan. Barnfamiljer lever och trivs och låter dessutom sina barn gå och cykla till den "farliga" skolan. Titta på Kopparvägen som är Tranbärsvägens förlängning västerut som har både betydligt mer biltrafik och högre hastigheter.

OCKSÅ BOENDE I OMRÅDET

Mer läsning

Annons