Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbrand i Malmö riktad mot föraren

Annons

Bilexplosionen i Malmöstadsdelen Rosengård var troligen en anlagd brand och riktad mot bilföraren personligen. Mannen har tidigare varit utsatt för hot.

Däremot finns inga tecken på sprängmedel i bilen, enligt polisens tekniker. Bilen har till exempel inga typiska bombskador i golvet. Branden i sig gör att bilrutorna sprängs _ en av dem hittades 25 meter från bilen _ och de "knallskott" som vittnen säger sig ha hört kan vara krockkuddar som exploderar av hettan, säger Albinsson.

Bilen, som tillhör en städfirma, har forslats bort och genomgått teknisk undersökning.

Mannen som kör bilen är i 30-årsåldern. Han är sedan tidigare känd hos polisen som misstänkt för ett antal brott och lämnade för ett år sedan in en polisanmälan om olaga hot.

Vilka slags brott bilföraren misstänks ha varit inblandad i vill polisen inte berätta. Om han fällts för något brott är oklart. Albinsson berättar inte heller hur det tidigare hotet mot mannen yttrade sig eller vem som skulle ligga bakom.

Bilen stod parkerad utanför en förskola som mannen städade efter ett renoveringsarbete. Någon som vet att mannen använder bilen har gjort en markering mot honom, är polisens teori.

Bilbranden i Rosengård ska inte ha något samband med bilsprängningen i januari i Bunkeflostrand söder om Malmö eller den i stadsdelen Kirseberg i oktober förra året.

TT

Mer läsning

Annons