Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil länkar misstänkt till försvunna

Annons

Skånepolisen lämnar nu fler uppgifter om det försvunna par som befaras ha mördats. I eftermiddag hålls häktningsförhandling mot den 21-årige man som misstänks för dådet.

Det försvunna paret är en 64-årig man, skriven i Båstads kommun och en 58-årig kvinna, skriven i Helsingborg. Enligt polisen har kvinnan mestadels bott hos mannen i Båstad.

Den misstänkte 21-åringen är skriven i Landskrona och har en relation till det försvunna paret. Men de är inte släkt.

Enligt uppgift till TT övertog 21-åringen den 64-årige mannens bil i mitten av januari i år. Det är oklart om han köpte bilen eller kom över den på annat sätt.

Men efter bara några dagar sålde 21-åringen bilen, en vit Volvo 850, vidare till en annan person. Bilen har sedan dess bytt ägare ytterligare minst en gång.

Polisen bekräftar att det bedrägeri som den mordmisstänkte ursprungligen greps för ska ha varit riktat mot 64-åringen.

Varken 21-åringen eller de försvunna är kända av polisen i några brottsliga sammanhang.

Polisens spaningsledare, Tommy Lindén, säger till TT att flera omständigheter tyder på att paret inte försvann frivilligt i januari. Han befarar att mannen och kvinnan är mördade.

Polisen vill få in fler uppgifter och iakttagelser med anknytning till försvinnandet och kommer därför under onsdagen att lätta lite på sekretessen i fallet och berätta mer om vad man vet.

Trots osäkerheten kring om det verkligen handlar om ett mord har vice chefsåklagare Göran Olsson begärt den anhållne 21-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den högre graden av misstanke. Mannen nekar till brott, men enligt polisen finns det omständigheter som talar mot honom. Han greps i lördags som misstänkt för bedrägeri och delgavs misstanke om mord i måndags.

Om ett mord är begånget tror Tommy Lindén att fler personer kan vara inblandade.

TT

Mer läsning

Annons