Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil intressant i utredning

Annons

En nattlig bilfärd kopplas samman med överfallet och rånet av tidningsbudet i onsdags morse i centrala Hedemora.

- Vi håller på att undersöka tipset, säger närpolischef Ola Belin vid Avestapolisen.

Ett vittne har sett en bil som befann sig intill den plats där tidningsbudet blev attackerat av tre maskerade män. Transports ordförande Mauritz Nuotio hoppas att polisens spaningsarbete ska lyckas.

- Framför allt hoppas jag verkligen att fler eventuella vittnen som sett något som kan sättas i samband med rånet och misshandeln hör av sig till polisen, säger han.

- Det som hänt i Hedemora är ett led i en dyster utveckling när det gäller arbetsmiljön för våra tidningsbud, säger Mauritz Nuotio.

Utställning drar väderfolk

u Den pågående utställningen i Bengtsgården, Allt möjligt om vädret - men särskilt i Husby socken, har lockat föreningen Väderbitarna att förlägga sitt årsmöte i Långshyttan.

Mötet hålls i Bengtsgården nu i helgen. Hydrolog Agne Lärke från SMHI kommer att tala om vattenhushållning, dammsäkerhet med mera.

Väderbitarna brukar förlägga sitt årsmöte på SMHI vartannat år och för övrigt välja någon plats i landet.

Föreningen som bildades i Valla i Södermanland 1989 vänder sig till folk som har väder som intresse. Medlemmarna är spridda över stora delar av landet, några arbetar som väderobservatörer åt SMHI men de flesta sysslar med väder för nöjes skull.

Jan-Olov Carlsson som rapporterar nederbörden i Husby socken till SMHI kommer att bjuda medlemmarna på en rundvandring på bruket.

Dessutom åker Väderbitarna på en utflykt till Stjärnsund.

Funkens väg försvinner

u Nybergets fritidsområdes samfällighetsförening får sin vilja igenom om ändring av namnet på en väg inom Nybergets fritidsområde i Stora Skedvi.

Föreningen vill ha bort namnet Funkens väg och miljö- och byggnadsnämnden i Säter beslöt vid senaste mötet att tillmötesgå föreningen och namnet ändras till Sjöängsvägen.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons