Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till krigare

Annons

Sveriges radio (ekot) rapporterade att det finns många stridande "svenskar" bland de somaliska islamisterna. Detta bekräftas av Somalias regeringstalesman.

Hur kan det komma sig att man, som i detta fall, inte bara återvänder till de delar av Somalia där det tills ganska nyligen bevisligen rådde krigstillstånd utan också väljer att delta aktivt i kriget, på samma sida som "heliga" krigare, jihaddister på islams sida?

Det märkliga är att bläcket inte hinner torka på uppehållstillståndet förrän personer som tidigare varit hotade till döds i sitt gamla hemland, snarast återvänder som om dödshotet aldrig existerat.

Under tiden har inhyrda "gråterskor" fört ett oherrans liv och krävt ministrars och representanter från Invandrarverkets huvuden på fat. Hur många av dessa "svenska"somalier som deltar i kriget mot regeringen i sitt ursprungsland erhåller ersättning från försäkringskassan och sociala myndigheter i Sverige? Vilken kontroll görs av svenska myndigheter om detta?

Eller kan det vara så att Sverige genom sina bidrag till dessa somalier bidrar indirekt med stöd till "heliga" krigare?

Det är inte konstigt alls att små partier som Sverigedemokraterna ökar i popularitet när de faktiskt törs ta upp sådana här frågor. De stora partierna tiger ihjäl problemen.

ALDRIG MERA SOSSE

Mer läsning

Annons