Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till fotboll och kojbygge?

Annons

Barn -och skolnämnden delade ut en del bidrag på måndagens sammanträde.

Alliansen för Landslagets fotbollsskola i Borlänge och Forssa BK fick tillsammans 50 000 kronor inför sommaren. Pengarna fördelas på antalet spelare som deltar i respektive skola.

Halvars skola får 5 000 kronor för att ordna en skolstartsfest i höst. Det är för att välkomna elever från Spraxkyaskolan, som läggs ner.

Bidraget ökar från 10 000 till 15 000 till sommarens kojbyggarveckor. Det blir tre veckor istället för två. 50 barn ska delta i det populära kojbygget varje vecka.

-Jättemånga barn har sökt och vi kommer tyvärr inte kunna ta emot alla, säger Mariann Nordlöf, barn -och skolnämndens ordförande.

Mjälgaskolan har studerat energi hela den här terminen och sökte om 21 000 för att åka på studieresa till kärnkraftverket i Forsmark. Skolan fick 12 000, som är tillräckligt för att resan ska kunna genomföras. Eleverna har själva sparat en del pengar till resan.

Ungdomsenheten får 50 000 kronor för att genomföra en gängbearbetning bland elever i årskurs 4-6, så att negativa trender bryts i tid.

Vänsterpartiets Leif Lindström och Hori Lotfollahi hade föreslagit att alla flickor i högstadiet ska gå en kurs i feministiskt självförsvar. Nämnden var positiv men sköt upp det till nästa år.

-Det tas med i 2006 års budget, säger Nordlöf.

Både Domnarvets skola och Tunaenheten sökte om bidrag till ett projekt om förebyggande arbete mot alkohol och droger. Arbetet skulle genomföras i samarbete med IOGT NTO. De fick inga pengar eftersom nämnden ansåg att det inte är någon skolverksamhet.

Forssaklackskolan och Forssaängskolan har haft tillsynsbesök för att se vad som gjorts åt de synpunkter som Skolverket hade efter en tidigare inspektion. Skolorna klarade sig utan större anmärkningar.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons