Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till bokprojekt

Annons

Kommunstyrelsen i Säter beslöt vid tisdagens sammanträde att stödja bokprojektet med 200 000 kronor, varav 100 000 ur årets budget och 100 000 år nästa års budget. Resten av pengarna står länsstyrelsen för. Totalkostnaden beräknas till mellan 550 000 och 600 000 kronor.

- Det kan bli något i stil med dessa förnämliga böcker, säger kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c) och visar böckerna Landet bortom tiden och Ödebygdsminnen, båda utgivna av länsstyrelsen och med Tomas Ljung som författare.

Det blir Tomas Ljung som skriver säterdalsboken. Boken kommer att ta upp geologi, vatten, fauna och flora, samt även innehålla skildringar av Säters historia genom kulturhistoria, minnen och sägner och dessutom gamla berömda resenärers skildringar och teckningar.

Det finns ett rikt material samlat till en säterdalsbok illustrerad med P. Roland Johanssons Säterdalsbilder, som han samlat under ett helt liv som naturfotograf.

- Tomas Ljung är en komplett författare. Boken blir en plattform för marknadsföring av Säterdalen, säger Sven-Gunnar Håkansson.

Det var vid ett möte i februari mellan företrädare för kommunen och länsstyrelsen som diskussioner fördes om marknadsföring omkring Säterdalen.

Kommunledningen konstaterade att det för Säterdalen saknas någon form av tryckt material som ger en ingående beskrivning av Säterdalen ur olika perspektiv. Sedan har kontakter hållits mellan kommunen och länsstyrelsen som nu lett fram till att bokprojektet blir verklighet.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons