Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteksfrågan i ny politisk vända

Annons

-Man ska ha respekt för politiska beslut. Men då förutsättningarna så drastiskt förändrats sedan beslutet fattades, så finns det mycket goda skäl att ompröva frågan, säger partiets ordförande Ann-Louise Eklund.

Partiet har nu skrivit till kommunstyrelsens ordförande. Bakgrunden är att det blivit aktuellt att kommunkontoret ska utvidgas genom att flytta arbetsenheter från det trångbodda kommunkontoret till Fällenområdet. Det gäller till exempel miljökontoret, stadsarkitektkontoret och IFO-kontoret.

Tidigare har kommunen fattat beslut att bygga om biblioteket, som ligger i anslutning till kommunkontoret. En stor satsning som beräknas kosta 10-15 miljoner kronor.

I stället för att flytta ut kommunala arbetsenheter från kommunkontoret vill Malung Sälen partiet flytta på biblioteket.

Då blir det plats för kommunkontoret att växa, samtidigt som biblioteket kan bli bättre i Fällen, menar partiet.

Malung Sälen-partiet anser att den planerade ombyggnaden av nuvarande bibliotekslokaler inte kommer att bli bra.

En del av biblioteket flyttas till källarvåningen, barn- och ungdomsavdelningen blir mindre, sagorummet rymmer inte ens en hel klass och möjligheterna att växa är obefintliga. Det enda som blir större är personalens arbetsrum.

-Det kan inte vara försvarbart att placera biblioteket i lokaler som redan från början är för små. Genom att bygga biblioteket i Fällen lever även drömmen vidare om samordnade aktivitetslokaler. Dessutom ökar Fällens status.

Med hotellbygget kommer Fällen att bli ett andra centrum i Malung och då är det ingen nackdel att placera biblioteket där, hävdar Malung Sälen partiet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons