Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bhutto överväger resa till Pakistan

Annons

Den tidigare premiärministern Benazir Bhutto kan komma att återvända till Pakistan redan i september. Det förekommer spekulationer att hon kan komma att sluta ett avtal med president Pervez Musharraf.

Bhutto, som befinner sig i exil efter korruptionsanklagelser, säger till The Sunday Times att hon bara skulle överväga ett avtal med Musharraf om hon trodde det var nödvändigt för att säkra ett fritt och rättvist parlamentsval.

Men hon tillade att hon kände sig säkrare efter att Pakistans Högsta domstol beslutat att återinsätta landets högste domare, Iftikhar Muhammad Chaudhry. Beslutet var ett rejält bakslag för Musharraf som avskedade Chaudhry i början av mars..

Bhutto, som var premiärminister två gånger på 90-talet, sade till tidningen att ett avtal med Musharraf skulle vara mycket impopulärt och leda till att partiet förlorade röster.

President Musharraf är hårt trängd. Förutom att Högsta domstolen gick honom emot plågas Pakistan av en våg av terrorattentat efter stormningen av Röda moskén i Islamabad.

TT

Mer läsning

Annons