Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betalning i förskott

Annons

- Eftersom det är Vägverkets väg (länsväg 247) vill vi att de betalar alltihop men det kanske kan bli ett samverkansprojekt, säger Christer Lindberg, projekteringschef vid tekniska.

I förslaget till kommunal investeringsbudget för 2006 och 2007 väntas tjänstemän vid tekniska dock föreslå att 2 000 000 kronor anslås nästa år och 700 000 år 2007.

Det är den beräknade totala kostnaden för den cirka två kilometer långa cykelvägen. Pengarna ska räcka till en tre meter bred asfalterad väg för gångare och cyklister som på "Nyhammarssidan" ansluter till den gamla genomfarten vid Nyhem.

Frågan är om Vägverket vill stå för någon del av kostnaderna. Det är tänkbart, enligt Bo Bävertoft som är vägingenjör i Falun.

- Men det kommer inte att finnas med några pengar i vår budget för 2006. Cykelbanan och projektet med en bro över länsvägen i Nyhammar står med i den andra gruppen av objekt i länstrafikplanen som sträcker sig till 2015. Objekten i den gruppen kan börja genomföras tidigast från 2008-2009, säger Bävertoft.

- Vi kan inte få loss pengar tidigare men en möjlighet är att kommunen förskotterar bygget, förklarar han.

Kommunalrådet Roger Stål (s) vill inte lova något men är öppen för en diskussion i ärendet.

-Den här cykelvägen är givetvis viktig för oss, annars skulle vi inte ha med den i planerna, betonar kommunalrådet Roger Stål.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons