Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betala de kunniga en god lön

Annons

Undertecknad råkade ut för ett västtyskt skojarföretag i Småland. Södra Skogsägarna har ingen aning om vilka skojare till underentreprenörer de har engagerat i Småland. De har engagerat många västtyska skogsföretag.

Först nu förstår jag varför östtyskarna är förbannade på alla "wessis". Man lär så länge man lever, lyder ett ordspråk. Jag lärde mig en läxa år 2005. Numera tål inte jag heller några västtyskar.

Jag har varit i kontakt med åtminstone tio personer på Skatteverket, eftersom jag vill att den västtyske skojaren ska betala in arbetsgivaravgifterna. I dag fick jag äntligen prata med en kvinna på Skatteverket i Malmö som känner till lagarna och som hjälper mig.

Jag är lika glad varje gång när jag i olika sammanhang får träffa någon som är kunnig och vill ta ansvar. Vi ska vara rädda om dessa personer.

Vi får nog tyvärr vara beredda att betala dem mera i lön eftersom vi absolut inte får mista dem. De som kan sin sak finns överallt i de statliga och kommunala organisationerna.

Om undertecknad skulle få bestämma skulle de västtyska skogsföretagen omedelbart sparkas ut ur Sverige och de skulle få ta alla "billigjobbare" från Östeuropa med sig.

Det är det enda sättet att förbättra arbetsklimatet för Skatteverkets utlandsenhet i Malmö.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons