Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken efter nej till ökad bevakning nattetid

Annons

Gertrud Gidlund lämnade ett medborgarförslag till kommunen som innebar att väktare skulle finnas i staden nattetid, och att kommunen med förnyad kraft skulle verka för att få poliser till Hedemora.

Med motiveringen att kommunen inte kan ta över ansvaret för polisens arbete, samt att kommunledningen tidigare uppvaktat polisväsendet, fick Gertrud Gidlund avslag i kommunstyrelsens arbetsutskott.

- Jag har ett starkt stöd i den här frågan av många människor i kommunen, så jag är besviken.

Hon har också fått svar på ett brev till länspolismästaren, i vilket hon krävde att poliser regelbundet och kontinuerligt ska patrullera Hedemora.

Länspolismästaren själv svarar inte, utan polismästare Anders Landén skriver att han inte kan ge några löften om ökad bemanning av polisstationen. Enligt honom är det inte heller möjligt att skapa en utökad patrullering utgående från Avesta.

- Polisen har strukturella problem och är underbemannade. Runt om i Sverige löser kommunerna sommarbevakningen med vaktbolag, bland annat i Åkersberga, säger Gertrud Gidlund.

Även om bevakningen finansieras med kommunala medel sparar det förebyggande arbetet också in pengar, som annars går till att betala skadegörelse, menar hon.

- Och som medborgare i Hedemora tycker jag att det är en brist att man inte känner sig trygg i den kommun man vill bo i.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons