Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvärligt väglag med många stillastående fordon efter vägarna – flera lastbilar har fått problem

Väglaget, i form av både halka, slask och snömodd, gör att en del fordon har svårt att ta sig fram i Dalarna under torsdagsmorgonen.

Annons

Tunga fordon har svårt att ta sig fram på vissa håll i länet. Både lastbilar och bussar har fastnat.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klockan 06.58 rapporterade Trafikredaktionen om en lastbil som fått problem efter rv 26. På sträckan Johannisholm-Vansbro finns en stillastående lastbil, i riktning mot Vansbro, som fastnat i det hala väglaget.

SE ÄVEN: TV: Efter första snön – plogbilsförarens vädjan till trafikanterna: "Man blir förbannad"

På väg 301, i höjd med Gulleråsen, i riktning mot Rättvik, påverkas vid 7-tiden trafiken av ett trasigt fordon som står på vägbanan.

Vid 7.18-tiden berättar Trafikredaktionen om stillastående lastbilar efter lv 650, mellan Sätra och Smedjebacken. Det hala väglaget har gjort att tunga fordon har problem med att ta sig fram på vissa håll.

En stillastående buss, efter lv 311 Sälen-Högstrand, rapporteras det om. Även här väglaget som ställer till svårigheter att ta sig fram. Bussen står i riktning mot Särna. Trafikanter uppmanas att ta det lugnt.

En lastbil har "fastnat" på E16 mellan Malung och Stöllet, vid Lisskogsbrändan. Vid 8.45-tiden ska det ha inträffat och det påverkar övrig trafik.

Vid klockan 9.23 kom ett larm om att en lastbil hade fastnat i en backe på länsväg 929 mellan Leksand och Sågmyra, i riktning mot Sågmyra i höjd med Veberg.

Ungefär samtidigt kom en trafikvarning om att en lastbil ska bärgas på länsväg 550, mellan Granvendal och Yxsjöberg söder om Fredriksberg i Ludvika kommun, nära länsgränsen.

En lastbil har även fastnat på länsväg 731 i Knutsbo, mellan Avesta och Stusshyttan.

På länsväg 1025 mellan Oxberg och Evertsberg har en lastbil fastnat, omkring 1,5 kilometer från Evertsberg.

Mer för dig som PLUS-kund: TV: Efter första snön – plogbilsförarens vädjan till trafikanterna: "Man blir förbannad"

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons