Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bestals under lektion

Annons

Emil Eriksson var en av de elever som drabbades. Hans kläder stals och då han hade bad blev han sittande med bad- byxor och handduk och fick ringa hem efter nya kläder.

Även andra elever blev av med jeans, tröjor och en tjej som var sjuk och inte deltog i lektionen bestals på sina skor, som lämnades på avsedd plats mellan receptionen och omklädningsrummen.

Flera av eleverna hade också lämnat kvar sina mobiltelefoner i kläderna och blev bestulna på dessa.

Både tjejer och killar hade idrottslektion och först trodde tjejerna att killarna jävlats med dem och killarna trodde att tjejerna gjort detsamma. Men det visade sig att så inte vara fallet, någon hade varit in i omklädningsrummen och stulit.

Skolan har gjort en gemensam polisanmälan för alla de drabbade, men de drabbade ska även var för sig göra en anmälan.

Lektionen pågick mellan klockan 10.30 och 11.30. Det rör sig väldigt mycket folk i sport-och simhallen. Idrottslektionerna avlöser varandra och varje lektion är mellan 55 och 60 elever på plats. Dessutom har Dahlandergymnasiet idrottslektioner i hallen och här finns också gym som gör att folk kommer och går.

Idrottsläraren Karin Kjällberg tycker att stölden verkligen är beklaglig. Från skolans sida sägs det till att elever inte ska lämna värdesaker som mobiltelefoner i omklädningsrummen, men elever gör det ändå.

Men när det gäller kläder borde de väl kunna förvaras i omklädningsrummen. Det finns dock någon klass som redan plockar ner kläderna i väskor och tar in dem i hallen vid lektion.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons