Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet om skolorna dröjer

Annons

Enligt en tidigare artikel i tidningen skulle beslutet om skolorna fattas av kommunstyrelsen i dag.

Så är dock inte fallet.

- Innan vi fattar något beslut måste vi först ge alla föräldrar möjligheten att säga sin mening. I morgon har vi därför kallat till ett stormöte i Smedbergsskolans aula dit jag hoppas att så många som möjligt kommer, säger Per Månsson och poängterar att det är den sista chansen föräldrarna har att påverka vilket beslut som fattas.

Hittills har föräldraråden vid skolorna i Myrbacka, Kvarnåker och Nederborg informerats om de alternativ som kommunen just nu ser som de bästa lösningarna.

Ett nytt förslag har också framkommit sedan tidningen tidigare redovisat de fyra ursprungsförslagen.

Det nya alternativet innebär att både Myrbacka och Nederborg får behålla sina elever från förskoleklass (sexåringarna) och upp till årskurs sex, medan den förskole- och barnomsorgsverksamhet som i dag bedrivs vid Korsnäsgården flyttas till Kvarnåker.

Det förslag som återstår av de ursprungliga är att förskoleklass till årskurs två, gemensamt för Järna och Nås, inryms i Nederborgs skola samt att årskurserna tre-sex, även dessa gemensamt för Järna och Nås, inryms på Myrbacka. Även i det alternativet flyttas all verksamhet från Korsnäsgården till Kvarnåker.

I båda alternativen ingår även att Olympicaskolan startas i Skålö skola, något som kommunstyrelsens allmänna utskott nu ställt sig positivt till.

- Fördelen med att låta barnen från Järna och Nås gå i gemensamma klasser är att vi då kan ha betydligt fler rena klasser. Det blir också en jämnare fördelning med omkring 60-65 elever i både Järna och Nås. Det andra förslaget skulle innebära att Nås får drygt 40 elever medan 70-75 barn hamnar vid Myrbacka skola, säger Per Månsson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons