Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut stundar om vindkraft

Annons

Snart ska det avgöras om den planerade vindkraftsparken på Fjällberget blir verklighet eller om projektet läggs ned.

Förhandlingarna mellan parterna uppges vara inne i ett långt framskridet skede och målsättningen är att det ska bli ett beslut före årsskiftet.

Enligt vad tidningen erfar är förhandlingsläget inte helt okomplicerat. Vindkompaniet, som är prospektör och tilltänkt uppförare, har i en offert begärt över 140 miljoner kronor för att bygga och iståndsätta de fem snurrorna på berget. Åsikter inom styrelsen för Fjällbergsvind ekonomiska förening har redan gjort gällande att det är för dyrt.

-Vi överväger priset i förhållande till vad verken ska producera och gör en total sammanvägning av projektet, säger styrelsens ordförande Bengt Lindstrand, Fagersta.

I övrigt vill han inte ge några närmare kommentarer i media med hänvisning till att han inte vill störa de pågående förhandlingarna mellan parterna.

Har ni inte begärt in offerter från någon annan exploatör. Det finns väl flera?

- Visst finns det flera, men på Fjällberget går det inte. Vindkompaniet såg ju till att få förturen till arrendeavtal med markägarna så på just det området finns inget annat alternativ. Här kan vi inte diskutera med någon annan, klargör Lindstrand.

Samtidigt påminner han om att Fjällbergsvind har "första tjing" att vara med i projektet tillsammans med VB-energi och Dalakraft.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons