Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertils burkar räckte till stipendium

Annons

För fem år sedan instiftades Bertil Ljunggrens fond. Grundplåten som var på 200 000 kronor förvaltas av Falu Rotaryklubb. Pengarna har Bertil Ljunggren fått ihop genom att återvinna flaskor och burkar som han plockat bort från centrala Falun.

- Jag får ju motion samtidigt som jag håller stan ren från flaskor och burkar. Och det fylls hela tiden på när folk kastar ölburkar omkring sig på helgerna. Centrum är bäst, men jag börjar få viss konkurrens, sade Bertil.

I år var det Brottsofferjouren i Falun som fick ta emot ett stipendium på 10 000 kronor.

Falu Rotaryklubbs ordförande Catharina Andersson redogjorde vid lunchmötet om motiveringen till valet av årets stipendiat.

- Brottsofferjouren, Boj, har verkat i Falun under snart 15 års tid med helt ideellt arbetande personer genom att stötta brotts-offer i hela kommunen.

Brottsofferjourens ordförande Lilian Andersson var mycket glad över uppmärksamheten och pengarna.

- Det finns många hål att fylla, bland annat för alla bilresor och telefonsamtal. Det blir stora utgifter när vi ska hjälpa många brottsoffer på olika platser inom kommunen.

Lilian Andersson berättade att Boj under fjolåret assisterade 125 brottsoffer i Falun.

- Den vanligaste anledningen till att brottsoffren kommer till tingsrätten är att de har blivit misshandlade. Vi hjälper också anhöriga och de som gjort sig skyldiga till brott.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons