Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergslagsposten i ny kostym

Annons

-Det blir en jättebra lösning för både läsare och annonsörer, hävdar Bp:s chefredaktör Göran Karlsson.

Den nya tidningen får namnet NA Bergslagsposten och prenumeranterna kan hämta den i brevlådan under veckans samtliga sju dagar.

-Det blir nog ovant för alla gamla Bp-läsare att få sin tidning även på söndagar, tror Karlsson.

Han är mån om att påpeka att Bergslagsposten lever vidare som egen titel, trots att många sidor kommer att vara gemensamma med modertidningen Nerikes Allehanda.

Något nederlag tycker han inte det blir:

-Nej, inte alls, vi växlar upp och går in i en nya era. Jag tror många Bp-läsare kommer att få en glädjechock på måndag.

Bergslagsposten kommer att ha kvar en relativt stor redaktion i Lindesberg liksom en marknadsavdelning, dessutom lokalredaktioner i Kopparberg, Hällefors och Nora.

-Vi minskar med fyra journalisttjänster när redigeringen flyttas till Örebro. Totalt kommer vi att vara 17 journalister på Bp, uppger chefredaktör Karlsson.

Med nyordningen utlovar han en fyllig tidning varje dag i tre delar med tio sidor lokalmaterial från de traditionella Bp-fästena, nyheter, reportage och annonser från hela Örebro län.

NA Bergslagsposten blir Nerikes Allehandas edition för den norra delen av Örebro län.

Sedan 1943 har Bergslagsposten ingått i samma koncern som Nerikes Allehanda och sedan ett antal år tillbaka trycks tidningarna på samma tryckeri i Örebro.

Tilläggas kan att Bp:s prenumeranter får betala 209 kronor mer per år för att få den nya tidningen. Abonnemangspriset för helår blir 2099 kronor.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons