Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berezovskij orolig för mordmisstänkt

Annons

Mordmisstänkte ex-agenten Andrej Lugovoj kommer aldrig att utlämnas från Ryssland, menar omstridde oligarken Boris Berezovskij.

I stället riskerar han själv att bli mördad, tror den landsflyktige regimkritikern.

Brittiska riksåklagarämbetet konstaterade i tisdags att tillräckliga bevis finns för att åtala Lugovoj för giftmordet på sin ex-kollega Aleksandr Litvinenko i London i höstas. Berezovskij _ vän och mentor till Litvinenko _ är dock säker på att någon utlämning aldrig kommer att ske.

Berezovskij, som en gång var en av Rysslands mäktigaste och rikaste män, har politisk asyl i Storbritannien. Tillsammans med andra i kretsen kring den mördade Litvinenko har han anklagat Rysslands president Vladimir Putin för att ligga bakom mordet.

Från ryskt håll har i stället Berezovskij förts fram som tänkbar mordanstiftare, i så fall i syfte att ytterligare diskreditera ledningen i Moskva.

Andrej Lugovoj, som träffade Litvinenko i London samma dag som denne insjuknade, förgiftad av det radioaktiva ämnet polonium, den 1 november i fjol, har häftigt förnekat all inblandning i mordet.

TT

Mer läsning

Annons