Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beprövade floskler

Annons

Svar till Alf Johansson och Sören Bertilsson, 13/12:

De båda herrarna beskriver den "katastrof" det skulle innebära om arbetsgivarna finge rätt att begära sjukintyg från första sjukdagen.

De skriver: "Lite snuva skulle få förtur framför barn, kvinnor, gamla och kroniskt sjuka". Genom denna skrivning ger man de bästa argument till den borgerliga Alliansen just för behovet av en sådan möjlighet. Normalt stannar man ju inte hemma för lite snuva, men har man för sed att göra så och sedan ha mage att uppbära sjuklön, ja då tycker jag att ett sjukintyg faktiskt fyller sin funktion.

Vidare ska sjukvården vara "för alla, på lika villkor". Varför skriver man då att "lite snuva skulle få förtur framför barn, kvinnor, gamla och kroniskt sjuka"? Frånsett att jag kan förmoda att även dessa nämnda kategorier kan få snuva, skulle inte förturen även gälla män? Eller skulle dessa också med ert goda minne få förtur i det nya systemet? För det är väl inte så att ni tar till de gamla beprövade flosklerna när ni säger er ömma endast för "barn, kvinnor, gamla och kroniskt sjuka"?

HEINZ ONDREJKA

Mer läsning

Annons