Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinkrig i Ludvika och i Grängesberg

Annons

Och frågan är hur länge stationer i Smedjebacken kan stå utanför bataljen. OKQ8-chefen i Smedjebacken, Christer Hurtig, avslöjar för sin del ingenting.

- Jag kan inte svara för vad dom sysslar med i Ludvika, men något är på gång.

Klart står också att literpriset vid OKQ8-stationen i Smedjebacken knappast kunde betraktas som ett lockbetet på måndagsmorgonen, 12:05 för den 95-oktaniga bensinen.

Inte ens den obemannade lågprisstationen ett stenkast närmare riksvägen, Din-X, gjorde skäl för sin "billiga" profil. Här låg literpriset på 11 kronor och 79 öre.

Även Mats Johansson, som förestår Shell-stationen på Nya Ågatan, har noterat krigandet i Ludvika. Han håller jämna steg med OKQ8:s priser - än så länge.

- Vi har inte fått några signaler om sänkningar. Allt sånt där sköts centralt.

I grannkommunen Ludvika har kriget mellan bensinbolagen trappats upp under de senaste två veckorna.

- Det är ju ingen isolerad händelse, bensinkrigen pågår lite varstans i landet, påpekar Lars-Gunnar Gustavsson, chef för OKQ8-stationen vid Snöåvägen.

Han nämner att runt hälften av alla OKQ8-stationer i landet är indragna i priskrig.

Det är dock 20 år sedan bilisterna i trakten kunde avnjuta ett prisras på bensin. Orsaken den gången var etableringen av den obemannade Jet-stationen.

- Egentligen var det Shell som drog igång krigandet redan förra sommaren, och nu har Statoil börjat, fortsätter Gustavsson som egentligen inte har lust i att spekulera i saken.

Han har fullt upp med att kolla konkurrenternas prisskyltar.

- Det är oroligt på arenan just nu, vilket samtidigt är konstigt med tanke på att det är frågan om en bransch med små marginaler.

- I dagsläget ligger vi 80 öre under vårt normalpris. Vi har egentligen inte råd med ett priskrig, men vi måste hänga med för att inte tappa marknadsandelar.

Lägst literpris hade Jet-stationen på måndagsmorgonen med 11 kronor, tätt följd av OKQ8:s respektive Statoils obemannade stationer som båda sålde 95 oktan för 11:08.

De båda sistnämnda höll också jämna steg när det gäller de bemannade stationerna i Ludvika, som båda hade 11:25 som dagspris.

Under helgen drogs även Grängesberg in i bensinkriget när Shell sänkte priset med 80 öre litern. OKQ8-macken hakade snabbt på och korrigerade räkneverket till samma nivå som konkurrenten, 11:25.

Lars-Gunnar Gustavsson nämner att för kunderna är det bara att tacka och ta emot.

- Det är ju inte omöjligt att priserna sjunker ännu mer.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons