Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belönade förslag om "perfekt Ludvika"

Annons

På plats fanns också BRÅ:s representant Börje Karlsson och Ulla-Britt Mikaelsson, som tagit del av pristagarnas idéer.

Fler fritidsgårdar är ett av flera recept för att skapa ett drogfritt Ludvika, liksom mera information om droger och möjligheter till förebyggande åtgärder och - inte minst - ett större engagemang av såväl samhälle som ungdomarna själva runt de aktuella frågorna.

Dessvärre kunde man notera ett tämligen blygsamt intresse, bland Ludvikas ungdomar när det gällt tävlingen. Få klasser nappade på tävlingen

Det kom in förslag endast från åttorna på Lorensbergaskolan (grupparbete), och från två gymnasieklasser från VBU.

Brå lockade med prispengar på 50 000 kronor, men eftersom de inlämnade förslagen var så få, beslöts det att samtliga förslagsställare (klasser) skulle få en prischeck på 2 000, vilka nu delades ut och efterföljdes av tårtkalas i Stadshusets sessionssal.

-Visserligen hade intresset kunnat vara större, men det var desto mer glädjande att se vilket arbete tävlingsdeltagarna lagt ned, och vilket engagemang man visat, kommenterade Ulla-Britt Mikaelsson. Det förtjänar verkligen att belönas.

De tävlande förslagsställarna önskade bland annat flera ungdomsdiskon, kontroll på ungdomsfylla vid nattöppna näringsställen, nattbio på helgerna.

För att ta bara några få exempel ur förslagshögen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons