Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belgiska soldater döda i Libanon

Annons

Två belgiska fredssoldater i FN-styrkan Unifil har omkommit i en trafikolycka i södra Libanon. Det är den tredje olyckan på kort tid i vilken belgiska soldater i Libanon skadas. Sverige deltar i Unifil med en kustkorvett.

Enligt en talesman för FN-styrkan skadades ytterligare två medlemmar av den belgiska bataljonen i onsdagens olycka nära Kfarshuba.

Två andra belgare inom Unifil skadades i januari när en klusterbomb som blivit liggande efter kriget mot Israel i somras detonerade. En liknande incident - även den med belgare i huvudrollen - skedde i slutet av december.

Belgien deltar med 370 soldater i Unifil, som totalt består av 12 000 man från 28 länder. Sverige deltar med en kustkorvett. Svenskar från Räddningsverket deltar dock i röjningen av oexploderad ammunition som ligger spridd i södra Libanon.

Unifil utökades rejält efter det fem veckor långa kriget mellan Israel och Hizbollahmilisen i juli-augusti förra året. Som ett led i vapenvilan lämnade Hizbollah sina posteringar längs gränsen och släppte in Libanons reguljära armé i området.

TT

Mer läsning

Annons