Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belastade kandidater

Annons

Sveriges största politiska parti, socialdemokraterna, ska välja partiledare. Ett val som måste göras med hänsyn och eftertanke.

Arbetarkommunerna i landet ska under denna vecka skicka in sina förslag till valberedningen. Vi har genom medierna fått veta vilka personer som är populära för posten. Men är det den eller de personer, politiker, som den stora delen av väljarskaran vill ha?

Kongressen väljer ledare, men de partianslutna är ju en mindre del av den grupp, som vid riksdagsvalet väljer, s. Det har kongressen att ta hänsyn till!

De tänkbara kandidaterna till partiledare har belastning. Mona Sahlin, Carin Jämtin, Margot Wallström, Vanja Lundby Wedin, Pär Nuder och Thomas Bodström är alla för EU. Men inte väljarna i majoritet.

Om någon av dessa skulle väljas till partiledare blir valet 2010 ännu en förlust. Carin Jämtin anses vara en lämplig kandidat men efter att ha hört henne i P1:s lördagsintervju där hon angav bland annat sitt ja i EMU-röstningen och att hon skulle ha nya friska idéer för Sverigepolitiken betvivlas.

Tiden är ute för "studentpolitikerna"! Tiden är också ute för Sveriges satellitroll i den EU där vi nu har två procent inflytande och får finna oss i EU-direktiv som till 80 procent ändrat våra lagar. Många, som röstade ja 1994, är besvikna över EU-anslutningen. EMU-röstningen visade att en majoritet av folket önskade självbestämmande.

Marknadspolitiken och globaliseringen ska styras nationellt. Därför behövs en ledare som hävdar svenska intressen, i enlighet med folkets vilja!

RAGNAR PETTERSSON

Mer läsning

Annons