Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beklämmande och bedrövligt

Annons

Jag är ingen beundrare av Christer Gruhs ledare. De liknar mer reportage än ledare. Jag har dock kommit underfund med att om man läser till slutet på texten så finns det ofta tänkvärda ord. Så var det till exempel ledaren med rubriken: "Misslyckad allianstaktik" som avslutades med: "Det taktikspel som uppenbarligen tar över sakfrågan innan konstitutionsutskottet arbetat klart, riskerar att dra in den borgerliga alliansen i en allmänhetens misstro mot det politiska systemet."

Visst är det beklämmande att Reinfeldt & co utnyttjar människors olycka på ett så cyniskt sätt. Man vill säga åt dem att komma upp ur sandlådan och bli vuxna. Fia med knuff hör hemma i barnkammaren, inte i politikens verklighet.

Å andra sidan är det inget annat att vänta, nästan ingen av dagens ledande politiker, oberoende av partifärg, har varit ute i verkligheten och haft ett riktiga jobb. Och hur ska vi kunna få förtroende för Reinfeldt som statsministerkandidat när han beter sig som en gnällig tonåring?

Jag har röstat borgerligt i flera decennier, men nu vete katten. Då måste de lansera en mer trovärdig statministerkandidat. Beklämmande, sa Bill. Bedrövligt, sa Bull!

SWENZON

Mer läsning

Annons