Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behärskat sommarlovsfirande i Falun

Annons

- Det gick rättså bra tycker jag. Många vuxna på stan gjorde att det blev en bättre atmosfär på stan, säger Sören Sandell, polisen.

I fredags natt omhändertogs sju berusade ungdomar och fyra av dessa lämnades över till föräldrarna.

Tio nattvandrande föräldrar patrullerade också på stan och lika många av kommunens fritidsledare höll koll på studenter och andra sommarlovsfirare. Socialtjänsten bidrog med fyra personer och samarbetet verkar ha hjälpt.

- Fler poliser och vuxna på stan ger uppenbarligen resultat. Det blev lugnare än vad vi hade förväntat oss, säger Sören Sandell.

- Positivt är att så många ville hjälpa till, negativt är fyllan, men det är så det brukar gå till, säger Sandell.

Fredag natt i korthet:

21.45: En person misstänkt för rattfylleri utanför Gruvrisskolan.

23.30 En ung man blev bestulen på sin plånbok inne på Palatset.

01.10 En ung kvinna blir av med sin handväska - som senare lämnas in som hittegods, men utan det som fanns i väskan, bland annat en digitalkamera.

03.00: En 21-åring har anmälts för mopedrattfylla på Holmgatan.

03.00: En kille misstänks för att ha stulit en moped. Den unge mannen påträffades med mopeden på Holmgatan. Killen nekade först, men gav till slut med sig och lämnade ifrån sig mopeden.

Fredag natt: Två unga män har anmält en tredje för misshandel utanför Falugrillen på Falugatan. Den anmälde mannen är tidigare känd av polisen. Den anmälda mannen har i sin tur anmält en av anmälarna i korvkön för misshandel.

Fredag natt: När polisen skulle hämta en berusad person på Palatset började ett gäng ungdomar på terassen att slänga glasflaskor mot poliserna som fick ta skydd i polisbilen med den omhändertagne.

Fredag natt: En man är misstänkt för att ha misshandlat en annan man i form av slag mot ansikte och öra inne på pub Golden beer. Gärningsmannen är oidentifierad och uppges ha varit klädd i mörkblå munkjacka med initialerna IMC på tröjan.

Fredag natt: Stöld och inbrott i bil på Verkstadsvägen. En cd-spelare var stulen.

Fredag natt: Någon har repat med ett vasst föremål på en bil som stod parkerad på Silverstigen.

Lördag:

16.14: En man är misstänkt för att ha hotat sin sambo med en kniv. Mannen greps i går och sitter nu anhållen misstänkt för misshandel och olaga hot.

19.40: En 59-årig man greps på Holmgatan efter att ha hotat en person. Mannen togs till polisstationen för tillnyktring i väntan på polisförhör. Han släpptes senare på kvällen.

Mer läsning

Annons