Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandla oss lika!

Annons

"Förarcertifiering", är ett sätt att höja statusen i yrket och att få en bättre kvalitet bland bussförarna. Enkelt förklarat kan man säga att det hela handlar om att vi ska bete oss mer "professionellt" och att vi ska kunna utföra vårt jobb på ett så bra sätt som möjligt. Bra kan alltid bli bättre!

Dessa rader stod i ett längre informationsmeddelande till oss bussförare på Swebus i Falun. Med tanke på den cirkus som blev och är, när Swebus tog över busstrafiken reagerade jag med ilska, då jag läste igenom informationen.

Det stod inte ett ord, om att ledningen skulle certifieras! Den om någon borde lära sig hur man handskas med människor! Men i ledningens ögon är vi bussförare en samling cirkusdjur som ska dresseras i Swebus regi.

Vart tog arbetsledarens kompetens vägen? Det tyder på att den emotionella kompetensen hos arbetsledarna lyser med sin frånvaro. Det vill säga förmåga till empati och social kompetens. Bussförarna ges inte möjlighet att påverka de beslut som tas. Men behandlas som en massa och inte som individer med olika åldrar, olika erfarenheter och olika förutsättningar.

Jag har ingenting emot utbildning och utveckling, men behandla oss som mänskliga individer och inte som en grå massa.

PER GRANE, BUSSFÖRARE SEDAN 1977

Mer läsning

Annons