Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begärs häktad för grov misshandel

Annons

En 39-årig man begärs häktad för inblandning i en svår misshandel i Stockholm.

Enligt Svenska Dagbladet (SvD) är han före detta polis _ och starkt kopplad till en sexklubb där bråket startade.

Natten mellan torsdag och fredag slogs en ung man med ett järnrör i huvudet på Södermalm i Stockholm. Han hittades medvetslös nära Götgatan. Mannen fördes till sjukhuset men hans tillstånd bedöms inte som livshotande.

En 39-årig man greps och anhölls. Ingen ytterligare person är gripen, men minst två män ska ha utfört misshandeln som startade inne på klubben och fortsatte på gatan utanför.

Lövström tror att också själva häktningsförhandlingen mot 39-åringen hålls på lördagen.

Enligt SvD:s nätupplaga är han före detta polis. Han sade så sent som i oktober upp sig från länskriminalpolisen i Stockholm. Han har intressen i, och driver enligt papperen, den sexklubb där bråket startade.

Mannen är ledamot i styrelsen för det företag som driver sexklubben och som polisen tror har kopplingar till grovt kriminella personer i Stockholms undre värld.

Redan som polis var mannen suppleant i styrelsen _ samtidigt hade han som polis tillgång till känslig information om organiserad brottslighet. I december rapporterade Dagens Nyheter att han bland annat deltagit i kartläggning av kriminella motorcykelgäng samt skött kontakten med polisens hemliga informatörer.

TT

Mer läsning

Annons