Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrövligt agerande

Annons

Det är inte med lite förvåning man hör IF (Idrottsförening?) Metalls ombudsman Olle Långberg på Dalaradion. Detta efter att den kvinnliga medlemmen i den så kallade porrhärvan fått sparken från sitt fackliga uppdrag av medlemmarna. "Det är synd om henne och därför ska hon få hjälp", säger Långberg.

Det är andra ord än vad den s-politiker fick när han ville höra vad facket gjorde för honom. "Vänd dig till företagshälsan" var Långbergs kommentar den gången. Bägge betalar samma avgift till samma fack men behandlas alltså annorlunda.

När medlemmar säger att en person inte ska företräda dem längre är det inte demokrati enligt Långberg. Demokrati är bara det som gäller när fackledningen får som den vill.

Olle Långberg, själv socialdemokratisk ordförande i grannkommunen, har tydligen blivit för rädd när kommunisterna i facket ryter till. Det är nog dags för de andra på företaget att samla sig samman och se till att både klubbledning och fackombudsmän blir medlemmarnas företrädare och inte ett politiskt partis lakejer.

Till saken hör att det som kallas för porraffären är fyra månader gammal. Ombudsmannens agerande kan bara beskrivas med ett ord: Bedrövligt.

KEA

Mer läsning

Annons