Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre sjukvård i Vansbro

Annons

Lördag den 20 maj arrangerades en demonstration för en bättre sjukvård i Vansbro. Mot bakgrund av vissa kommentarer vi fått vill vi från alliansen för Vansbro kommun tydliggöra att vår uppfattning är att sjukvården i Vansbro på det hela taget fungerar bra och att vi har förtroende för personalen på vårdcentralen Bäckaskog.

Som förtroendevalda får vi dock höra att vissa patienter inte kommit fram till sjukvården per telefon medan andra upplevt sig inte ha fått den vård de behövt eller inte fått ett bra bemötande. Vi beklagar detta, liksom vi beklagar att en av många uppskattad läkare inte får vara kvar på Bäckaskog.

Vi kan inte agera i ärenden som gäller enskilda patienter eller personal. Däremot kan vi föreslå och föreslår också åtgärder som kan leda till förbättringar som till exempel bättre tillgänglighet per telefon, fortbildning för personal och ökade öppettider. I landstingsplanen för perioden 20072010 föreslår vi i alliansen för Landstinget Dalarna öppna mottagningar på kvällar och helger i Västerdalarna.

ELISABETH LINDÉN-BRANDT (C), TORSTEN LARSSON (KD), MARJA KILPIÖ (FP), CONNY NILSSON (M)

Mer läsning

Annons