Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre med två i vården

Annons

Socialdemokraternas, vänstern/ kommunisternas och miljöpartiets spel i frågan om att ta makten över Landstinget Dalarna börjar nå bristningsgränsen, om den inte redan passerats. Bara en snabb, enkel, ej vetenskaplig statistik: Om jag träffat 100 människor på olika platser i Dalarna så har 75 spytt galla över landstinget. Och jag tror (hoppas jag har fel) att det här drar ned landstingets rykte. Tyvärr drabbas också personalen, personal som sliter hårt för att ge bra service. Landstinget Dalarna har hamnat på kartan hos många, tyvärr!

Jag tror att de löner och arvoden som erbjudits Ken Swedenborg och hans krets gör att folk mår illa över nivåerna. Det är skattbetalarnas pengar, inte Alf Johanssons.

Jag bad landstingets administration ge mig ett konkret besked om vad totalkostnaden är för dessa arvoden. Den tilltänkte sjukpensionären Dysholms arvode skulle ge en månadsutgift på 31880 kronor per månad. Då är alla sociala kostnader inräknade.

Lönen var tänkt till 22140 kronor. Lägg därtill den politiske sekreteraren och där, allt enligt landstingets egen uträkning, skulle kosta skattebetalarna mellan 36200 till 43434 kronor per månad.

Totalt cirka 75000 kronor i månaden! Då hade det varit bättre med att anställa två personer ytterligare i själva vården.

Och en undran är förstås hur en sjukpensionär som enligt uppgift har en totalt nedsatt arbetsförmåga på 100 procent, över huvud taget ska kunna göra någonting? Det fanns ingen arbetsförmåga?

Med den här röran är jag glad att jag lämnat landstingspolitiken.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons