Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre med förankrad politik

Annons

Svar till Uffe Stridsberg,

den 18 maj.

Ulf Stridsberg går i sedvanlig stil till attack mot jägarkåren. Som vanligt är det jägarna som är roten till allt ont, inte minst för vargarna. Hans lösning heter mera polis och mer övervakning. Det är så att man är benägen att tro att han helst såg att man kunde ha infiltratörer i jaktlagen.

Inte nog med detta. Specialstyrkan som skulle ha till uppgift att bevaka jägarna skulle finansieras av jägarna själva med en skatt på 28 miljoner kronor. Vilka i samhället skulle man taxera ut extraskatter av för att förhindra stölder, rån, hustrumisshandel etcetera? Eller är det så att Stridsberg anser att vargar är viktigare än allt annat.

Verkligheten är att Sveriges jägarkår utgörs av helt vanliga personer på gott och ont. Man betalar som alla andra medborgare skatt som går till viktiga samhälleliga insatser som exempelvis polisväsendet.

Jägarna betalar också årligen en viltvårdavgift på 200 kronor som går till staten. Låt vara att en del av detta går tillbaka som ersättning för Jägareförbundets allmänna uppdrag, till fromma för jakten och viltvården. Dock inte allt utan en del går till stöd för forskning.

Jägareförbundet tar avstånd mot alla typer av illegal jakt.

Nej, Ulf Stridsberg. Lösningen på den svenska rovdjurspolitiken är inte övervakning utan en bra förvaltning väl förankrad bland vanligt folk.

BERTIL BÄCKSTRÖM

Mer läsning

Annons