Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre mat via nätet

Annons

- Vi vet att en av de mest diskuterade frågorna när elevråden möts är skolmaten. Hemsidan är ett stöd för eleverna i deras arbete, säger Annichen Kringstad i Skolmatens vänner, som arbetat med maten i förskolan och skolan sedan 2001.

Det eleverna ska göra för att påverka är att i första hand prata med elevrådet som ska fånga upp vad de tycker på just den skolan.

Ytterligare fakta, råd och tips hur ni ska gå till väga finns samlat på hemsidan, www.bra-skolmat.se.

- Sedan vi skrivit information till alla elevråden och annonserat på Lunarstorm, om vår nya hemsida som lanserades i mitten av mars har vi fått ett fantastiskt gensvar. Besökarna har lämnat tips och idéer och fyllt i frågorna som finns. Ett exempel är Testa din skolmat där så många som 11000 elever varit inne och fyllt i.

Många har klagat på att de inte får äta sig mätta, andra på schemaläggningen som inte ger dem tid att äta i lugn ro. En del vill ha flera rätter att välja på, säger Annichen vidare.

Riktlinjer från livsmedelsverket säger att det bör finnas två rätter att välja på, men det är den enskilda kommunen som bestämmer hur det ska vara.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons