Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre ekonomi i turismbolaget

Annons

För att klara av ekonomin fick bolaget tidigare låna 1,5 miljoner av kommunen för att leva vidare. Dessa pengar har nu återbetalats och det blåser numera positiva vindar kring bolaget.

Det drev under några år fram till förra sommaren stora EU-projekt som också gjorde att ekonomin blev ansträngd eftersom en del av de EU-pengar som skulle komma in, först kommer sedan bolaget gjort sin slutredovisning.

Nu har ekonomin stabilserat sig bland annat genom att bolaget knutit en ekonom, Kurt Matsson, till sig på halvtid och förra veckan var lånen återbetalade till kommunen.

Trots detta kommer bolaget, när det gör bokslut för året, att ha nått budgetmålet; ett överskott på 180 000 kronor.

- Det känns bra att vi kan göra oss skuldfria på det här sättet. Det var många som trodde att det här handlade om ett förtäckt bidrag, men nu har vi visat att vi kunnat hantera situationen och betala tillbaka lånen till kommunen, säger ordföranden i styrelsen, Kurt Podgorski.

Turistbolagets vd, turistchefen i Malung-Sälen Lars Bälter, menar att det här frukten av ett målmedvetet arbete där bolaget inriktat sig i första hand på verksamheter som ger inkomster och på den linjen kommer det att arbeta vidare. Han tror att turistbolaget kommer att växa sig ännu starkare i framtiden.

Turistbolaget har ett tiotal anställda i Sälen och Malung och idag en bra ekonomi utan skulder. Det "blåser" numera medvind för turistbolaget i Malung-Sälen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons