Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre betyg för avgångseleverna

Annons

Eleverna som gick ut årskurs 9 i år hade bättre betyg än avgångseleverna förra året. Det står klart sedan rektor Marie Stenström presenterat slutbetygen.

14 elever har inte fått godkänt betyg i kärnämnena svenska, engelska och matematik, men då är det en förbättring och man jämför med hur det såg ut i höstas. 28 elever i denna årskurs hade inte godkända betyg höstterminen 2005.

-Det är naturligtvis glädjande att resultaten blivit bättre. I höstas uppmärksammade vi att det fanns elever i riskzonen och pratade med dem. Och vi har haft samtal med lärare, personal och föräldrar för att poängtera vad betygsresultatet innebär. Det är en informationsbit som framför allt syokonsulenten arbetat med. Det är mycket arbete som ligger bakom förbättringarna, säger rektor Marie Stenström.

För att stötta eleverna ytterligare har Smedjebackens kommun för första gången erbjudit eleverna i årskurs 8 att gå på sommarskola. Det är Bergaskolans och Kyrkskolans elever som ännu inte nått godkänt i kärnämnena som fått erbjudandet.

Eleverna har då en pedagog som handledare och läser tre timmar per dag under veckorna 25, 26 och 27. Men sommarskolan är belägen på Kyrkskolan i Söderbärke och det har ställt till det lite.

- Det var många fler som tackade ja till erbjudandet från början men de hoppade på grund av att sommarskolan är i Söderbärke. Men det får vi organisera bättre till nästa år.

-Det är första gången det arrangeras och det var lite i sista stund det blev av. Vi började undersöka möjligheterna och upptäckte att vi kunder söka pengar till detta, berättar Stenström.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons