Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre barnpolitik i Borlänge!

Annons

Som reglerna är i Borlänge i dag får man tidigast ställa sig i kö fyra månader innan man är i behov av dagisplats och man är då garanterad en plats inom kommunens gränser.

Inskolningen sker för det mesta i augusti eftersom majoriteten av redan placerade barn då flyttar upp till högre årskurser.

Undantag görs under terminerna när barn flyttar från en avdelning och platser på så vis blir lediga. Det sker dock inte ofta, får man höra av mer rutinerade småbarnsföräldrar.

Jag och andra nyblivna föräldrar frågar oss varför man enbart har inskolning för majoriteten av barnen på hösten och vad vi som behöver dagisplats under våren ska göra?

Det går inte att frångå att barn föds året runt! I dagens samhälle har många inte möjlighet att vara hemma med sina barn längre än 12-14 månader. Själv är jag i behov av dagisplats i mars månad men jag inser nu att sonen i värsta fall inte kan börja på dagis förrän i augusti.

Vem ska ta hand om min älskade unge under denna period? Ska farmor pendla 14 mil varje dag? Ska vi tacka ja till en plats, kanske i utkanten av kommunen, och skjutsa sonen?

Jag vill att Borlänge ska ha fler förskoleplatser tillgängliga under terminstid och att dagisplatsen inte ligger alltför långt från ens hem. Med en bättre och mer modern barnpolitik kan Borlänge i framtiden bli Dalarnas bästa barnkommun.

Kanske kan en och annan barnfamilj från grannkommunerna lockas hit på köpet också.

MONICA LUNDIN (FP)

Mer läsning

Annons