Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa programmet i Europa

Annons

Det stora europeiska nätverket Circom Regional delar varje år ut det prestigefyllda Prix Circom. I kategorin bästa magasinsprogram var det Reagera som tilltalade juryn mest den här gången. 44 program var nominerade.

- Det känns jättekul att kunna vinna i den tunga kategorin. Det här visar att man med ganska små medel kan göra mycket, bara man har entusiasm och bra idéer, säger Niklas Lindh, som ledde programmet tillsammans med Susanna Johansson.

Malin Rogström, redaktionschef på Gävle Dala, är stolt över sina medarbetare.Hon konstaterar att det betyder mycket för Gävle Dala att få ett sådanty här erkännande.

– Dessutom hoppas jag att det ger oss råg i ryggen att fortsätta vara nyskapande, utveckla och nå nya höjder, säger Malin Rogström.

Prisjuryn tyckte att Gävle Dalas program var det mest orginella och uppskattade hur humor kombinerades med djup och kärna.

– Vi hade bestämt oss för att absolut inte göra de traditionella valdebatterna. Vi ville inte bara vända oss till de äldre tittarna, utan dessutom engagera de unga i valfrågorna, berättar Niklas Lindh.

- Programmet gjorde vi som en "roadmovie", där vi själva åkte ut och vårt område blev debattplats. Det fanns mycket humor och kaxiga, luriga grepp, utan att vi gjorde avkall på det seriösa, fortsätter han.

Circom Regional är ett europiskt nätverk av 376 regionala stationer i 38 länder. I Prix Circom tävlar de bolag som har tv-produktion på mer än en plats i sitt land. Prisutdelningen äger rum i Bilbao i maj.

Mer läsning

Annons