Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa och sämsta pizzerian, blåljus och vasaloppstrafik – mycket snack i DT:s superlokala Facebook-grupper

Intresset är stort för DT:s nya Facebook-grupper Snacka om Avesta och Snacka om Mora. Sammanlagt närmare 2000 medlemmar snackar om allt från trafik och blåljus till sportlovsaktiviteter och pizzerior.

Annons

Gå med i Snacka om Mora här!

Gå med i Snacka om Avesta här!

Många vill gå med i DT:s nya superlokala Facebook-grupper som startades förra veckan. På bara några dagar fick Snacka om Avesta över 1 500 medlemmar. Snacka om Mora är på god väg mot 500 medlemmar.

– Det har varit ett sug över förväntan att vara med och prata och dela information om sin bygd. Vi vinner nog mycket på att vi har högt i tak och låter människor vara med och dela det de själva finner intressant och relevant. Tanken är ju att det är medlemmarna som själva skapar innehållet i de här grupperna, säger Fredrika Hillervik, deskchef på DT.

TV: Det här är Snacka om Mora – se tv-klippet

Grupperna sköts av våra journalister och tanken är att vi tillsammans ska dela med oss om information, tips och åsikter om det som händer i kommunen.

TÄVLING: Har du bästa omslagsbilden till våra grupper – vinn biobiljetter

I Snacka om Avesta avhandlas allt från bästa (och sämsta) pizzerian, snöröjning och en stöld till trafikvarningar och den nypyntade rondellen.

– Första veckan med Snacka om Avesta sprängde alla mål, vilket givetvis är jättekul. Men det är nu utmaningen börjar, att få den här gruppen till en mötesplats på nätet för alla Avestabor, säger administratören Martin Wik.

Läs Martin Wiks krönika här

I Mora pratas det bland annat om vasaloppstrafik, sportlovsaktivteter, The Sims-LAN och vasaloppslåtens ursprung.

–Succé! Det är flera hundra som har sökt sig till Snacka om Mora för att snacka av sig, men fler kan vi bli! Tillsammans bygger vi en ny mötesplats, säger Linda Mankefors, administratör.

Läs Linda Mankefors krönika här

TV: Det här är Snacka om Avesta – se tv-klippet

Så om du inte redan har gjort det – gå med i grupperna så att du har koll på vad folket i din kommun snackar om! Fram till 7 mars pågår dessutom vår tävling där vi efterlyser omslagsbilder till grupperna. I potten står biobiljetter – läs mer om tävlingen här.

Mer läsning