Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäsnaborna får beröm av SM-arrangörerna

Annons

Under de närmaste tre dagarna arrangerar 100-årsjubilerande Kvarnsvedens GoIF SM-tävlingar i skidorientering i terrängen kring Bäsna. För att få banorna ordentligt preparerade och uppåkta inför SM-loppen arrangeras också "vanliga" skidorienteringstävlingar.

Under de tre dagarna gör 200 aktiva totalt ungefär 500 starter.

Omkring 25 personer jobbar ideellt med tävlingarna och en grupp om fem personer har lagt ner många arbetstimmar på förberedelser.

-Med hjälp av skotrar preparerar vi spår längs mellan sex och sju mil stigar, berättar tävlingsledaren Ulf Löfgren, som är far till Tomas Löfgren, världsmästare och regerande Europamästare på fyra distanser.

Ulf Löfgren är positivt överraskad av Bäsnabornas stora hjälpsamhet och ger tre exempel:

En markägare har upplåtit parkeringsutrymmen och Gösta Berglund har erbjudit sig att snöröja området samt lasta snö på de vägövergångar som är nödvändiga under fredagens tävlingar.

IK Segro har lånat ut sin idrottsplats och en skoter.

En skogsägare har erbjudit sig att ta undan stormfällt virke som hamnat över stigar som används under tävlingarna. Han har också lovat att kontakta andra berörda markägare.

-Utan stora ideella insatser är ett arrangemang av den här storleken inte genomförbart. Faktum är att det trots sponsring knappast går ihop. Men tillmötesgåendet och hjälpen från Bäsnaborna underlättar vårt ar-bete, säger tävlingsledaren.

Under fredagen kommer det att finns särskilda spårvakter vid vägövergångarna och Banverket ställer upp med vakter på de platser där spår dragits över järnvägen.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons