Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basically the Same gav melankolisk pop

Annons

Det låter irländskt om Basically the Same. Strax innan konserten ställer sig dock bandets gitarrist Tobias Andersson frågande till påståendet.

Men visst låter det irländskt, det kan många intyga som stod vid Scen Baktakt igår när Basically the Same spelade.

Konserten börjar lite trevande, men bandet har värmt upp efter den andra låten och kommer loss under det tredje numret. Och det tredje och fjärde numret är riktigt bra.

Under konserten är det Tobias Andersson som driver spelningen framåt.

Han rör sig energiskt på scenen och bearbetar gitarren intensivt, medan sångerskorna Saga Forså och Linnea Stensdotter är tämligen stillstående. Deras stämsång ger dock konserten en fin inramning och kännetecknar bandets musik. Tankarna går till det irländska popbandet Cranberries, men Tobias Andersson vill kalla det melankolisk pop.

Efter ett par låtar kliver bandets nya medlem Karl Olandersson på trumpet upp på scenen. Hans framträdande ger konserten energikick och trumpeten gör sig bra i gitarrpopen. Det är fjärde gången bandet spelar på Daldansen.

- Själv är jag med för tionde gången, jag tror det var i samband med en talangjakt. Det är kul att spela här, men visst kan man tycka att vi borde ha kommit längre än så här. Vi har spelningar på andra ställen. På onsdag nästa vecka spelar vi i Mora och vi är förband åt Amy Diamond när hon spelar i Rättvik den 20 augusti, säger Tobias Andersson.

- Det är schysst att vara förband åt Amy Diamond, säger han och sparkar sedan igång konserten i Sveaperken.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons