Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnvagnen välte under bussfärden

Annons

- Ett par biobiljetter blev hon erbjuden som kompensation, konstaterar Johannas pappa Stig-Åke Hägg, Söderbärke.

Det var tisdagen 31 maj, strax före lunch som Johanna Hägg tog buss 404 från Grågåsvägen, till centrum i Ludvika. Förutom barnvagnen med dottern Wilma hade hon ytterligare en barnvagn med sig. Den kördes av hennes yngre bror. När de klev på bussen ställde de barnvagnarna på den plats som är anvisad i bussen och Johanna Hägg lämnade sin dotter sovande i barnvagnen.

Intill platserna för uppställning av barnvagnar finns det ett par sittplatser. Men Johanna Hägg konstaterade att dessa var trasiga.

- Det har jag sagt till om flera gånger, men det har inte hänt något, säger Johanna Hägg.

På väg in mot centrum, strax efter rondellen vid brandstationen välter barnvagnen med Wilma och slår med handtaget ner i bussgolvet.

Busschauffören stannar bussen och frågar hur det gick och Johanna Hägg kan konstatera att det gick bra. Kanske tack vare att Wilma föll med fötterna först.

Busschauffören gör inget för att hjälpa till, han sitter kvar på sin plats.

- I stället får jag hjälp av en gammal farbror som knappt kan gå, berättar Johanna Hägg.

Hon vill omgående lämna bussen för att i stället gå till centrum, men busschauffören lovar att köra försiktigt ner till centrum.

- Någon ursäkt fick jag inte.

När hon kom hem berättade hon det hela för sin mamma, Carina Hägg, som omgående åkte in till Connex, som är underentreprenör till Dalatrafik.

- Jag ifrågasatte om det gjorts någon nykterhetskontroll på chauffören och det hade det inte gjorts.

Carina Hägg tog kontakt med polisen som åkte ner och kollade om chauffören var nykter, vilket det visade sig att han var.

- Efter en sådan här allvarlig händelse är det rutin att det ska göras, säger Carina Hägg.

På Connex erbjöd Britt-Inger Lindkvist henne två biobiljetter som kompensation, eftersom barnet inte börjat skrika så hade det inte varit så allvarligt det som hände.

Carina Hägg betraktade detta närmast som en förolämpning och på fredagen tog Stig-Åke Hägg, pappa till Johanna, kontakt med Connex och då hade erbjudandet stigit till fyra biobiljetter.

- Man kan fråga sig om det är busstrafik de bedriver eller om de har en biosalong, säger Stig-Åke Hägg.

På tisdagen beslutade Stig-Åke Hägg i samråd med dottern Johanna att polisanmäla händelsen.

- Det känns som Dalatrafik och Connex skiter i vad som hänt och då ser vi ingen annan råd än att göra en polisanmälan, säger Stig-Åke Hägg.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons